[Afisz teatralny. Incipit:] Erstes Abonnement. No. 6. Heute Sonntag, den 29. Oktober 1820. Zum Erstenmale: Vetter Benjamin aus Pohlen, oder Der Achtgroschen-Vetter. Ein neues Lustpiel in 5 Akten von Cuno. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1820)
Afisz przedstawienia "Vetter Benjamin aus Polen, oder Der Achtgroschen-Vetter. Ein neues Lustpiel in 5 Akten" Heinricha Cuno.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Cuno, Heinrich -- (?-1829).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w