Danzig gesehen von dem Langgarter Walle / J. Gottheil. - Gottheil, Julius (1810-1868) (1855)
Przedstawia widok na panoramę Gdańska od strony Motławy z wałów Długich Ogrodów. Na pierwszym planie na rzece zacumowany żaglowiec w stoczni i spław drewna.