Komunia eklezjalna a diakonia / José Eduardo Borges de Pinho ; tł. Lucjan Balter. - Borges de Pinho, Josée Eduardo
1. Komunia eklezjalna jako źródło diakonii. 2. Tożsamość chrześcijańska a diakonia. 3. Chrześcijańska diakonia stałym wezwaniem do twórczej postawy. 4. Diakonia a preferencyjna opcja dla ubogich. 5. Chrześcijańska wspólnota jako szkoła komunii i diakonii.