Ex Libris Eugeniusza Adamczaka : ZNJO / Drużycki. - Drużycki, Jerzy (1930-1995) ([wydawca nieznany], 1978)
W owalnej ramie sygnet Zakładu Narodowego im. Ossolińskich, niżej skrót: ZNJO, powyżej nad budynkiem młody dąb z odsłoniętymi korzeniami, u dołu buława. Na obramowaniu napis: Ex Libris Eugeniusza Adamczaka, pod wyobrażeniem autograf autora i data.