Ex Libris Eugeniusza Adamczaka : ZNJO - Drużycki, Jerzy (1930-1995).; Adamczak, Eugeniusz (1935- ). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1978)
W owalnej ramie sygnet Zakładu Narodowego im. Ossolińskich, niżej skrót: ZNJO, powyżej nad budynkiem młody dąb z odsłoniętymi korzeniami, u dołu buława. Na obramowaniu napis: Ex Libris Eugeniusza Adamczaka, pod wyobrażeniem autograf autora i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1970-2000.