Zmierzch zmienia kształt - Detyniecki, Mieczysław (1938-2024). ([Warszawa], 1969)
Przedstawia dwie sylwetki na tle morza, u dołu kompozycji muszla.
U dołu pod kompozycją ołówkiem tytuł, technika, sygnatura autora i data.
Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1970.