Mia : opowieść o dzieciństwie mojej babci / Dominika Kraska. - Kraska, Dominika (1981- ). (Wydawnictwo "Jasne", 2016)
Sfingowane wspomnienia z dzieciństwa sztumianki Marii Hoppe spisane przez jej wnuczkę.