Mia : opowieść o dzieciństwie mojej babci - Kraska, Dominika (1981- ).; Wydawnictwo Jasne (Pruszcz Gdański : Wydawnictwo "Jasne", 2016)
Sfingowane wspomnienia z dzieciństwa sztumianki Marii Hoppe spisane przez jej wnuczkę.
Keywords: Hoppe, Maria -- (1930-2009) -- dzieciństwo i młodość; Sztum (Polska) -- 1900-1945 -- relacje osobiste