Wieczór flisaków na Niemnie - Redlich, Henryk (1838?-1884).; Piotrowski, Maksymilian Antoni (1813-1875). ([Warszawa], 1866)
Przedstawia grupę flisaków bawiących się na łodzi: grają na instrumentach, tańczą, obejmują się, słuchają muzyki.
Miejsce powstania na podstawie działalności autora.
Pod polem kompozycji, bezpośrednio, po lewej, wygrawerowane: Malował M. A. Piotrowski; po prawej: Rytował Henryk Redlich.
Pod polem kompozycji, centralnie, wygrawerowany tytuł. Poniżej mocno przycięty napis: Towarzystwo Przyjaciół Sztuk Pięknych w Krakowie członkom swoim za rok 1866.
Keywords: Grafika -- Polska -- 19 w; Grafika polska