Ex Libris Dr. Stanisław Aulich / R. Krzywka - Krzywka, Ryszard (1925-2009) (1961)
Przedstawia sztucznego satelitę okrążającego Ziemię, niżej gwiazdki i Księżyc. Napis od lewej strony ku górze: Ex Libris Dr. Stanisław Aulich. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut.