Ex Libris Tadeusza Mikulskiego W. W. - Waśkowski, Wacław (1902-1975) (1941)
Przedstawia w ozdobnym obramowaniu wnętrze starej biblioteki, na dole banderola z napisem: Ex Libris Tadeusza Mikulskiego i mysz siedząca na otwartej księdze. Sygn. aut. w obrębie kompoz.