Kirche und Hospital zum Heiligen Leichnam - Randt, August Lobegott (1794-1859). (Gdańsk, 1852)
Przedstawia widok na kościół i szpital Bożego Ciała w Gdańsku od strony miasta według rysunku z natury z 1835 r.
Sygnatura w polu kompozycji po prawej u dołu czarnym tuszem: "A. L. Randt"; po lewej pod kompozycją: "1835 nach der Natur"; po prawej: "1852"; poniżej pośrodku czarnym tuszem: "DANZIG"; poniżej: "N° 12".
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 19 w. -- widoki; Gdańsk (Polska) -- w sztuce