[Afisz. Incipit:] Komunikat w kolekturze nr 18 Polskiego Monopolu Loteryjnego ... ([wydawca nieznany], 1955)
Afisz informujący o wielkiej wygranej 120 tys. zł, która padła w kolekturze nr 18 w Gdańsku przy ul. Św. Ducha 17.