[Afisz teatralny. Incipit] Morze dalekie - morze bliskie : Rzecz sceniczna w dwóch częściach / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1970)
Afisz teatralny informujący o prapremierze, która miała miejsce 2.04.1970 r. w Teatrze na Targu Węglowym w Gdańsku z okazji XXV Rocznicy Wyzwolenia Ziemi Gdańskiej. Reżyseria Marek Okopiński, scenografia Marian Kołodziej, kierownictwo muzyczne Jerzy Michalak, scenariusz Stanisław Hebanowski.