Ex Libris Josef Gruber - Cinybulk, Vojtech (1915-1994).; Gruber, Josef (bibliofil). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1960)
Mężczyzna w stroju siedemnastowiecznym ze szpadą, ogląda przez lupę obraz, z prawej strony napis: Ex Libris Josef Gruber. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf autora.
Na odwrocie pieczątka z nazwiskiem artysty i datą.
Keywords: Ekslibrisy -- Czechosłowacja -- 1945-1970.