[Afisz teatralny. Incipit:] Theater zu Danzig. Heute Sonntag, den 10. Oktober 1819. Zum Erstenmale: Die Zigeuner. Ein Lustspiel mit Chören in 5 Akten, von Ferdinand Möller. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1819)
Afisz przedstawienia "Die Zigeuner. Ein Lustspiel mit Chören in 5 Akten" Heinricha Ferdinanda Möller.
Tytuł nadany przez katalogującego.
W górnej części afisza wizerunek dwóch lwów podtrzymujących herb Gdańska.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Möller, Heinrich Ferdinand -- (1745-1798).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w