[Ansicht von Holzraum No1 aus dem Fenster nach der früheren Kaiserlichen Werft hin aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia widok z okna kamienicy przy ul. Am Holzraum 1 w kierunku dawnej Stoczni Cesarskiej, na pierwszym planie widoczny mostek nad kanałem Heckergraben, 18. 09. 1921 r.