Ex Libris Semena Ivenskogo - Useikin, V. A.; Ivenskij, Semen Georgievič ([Charków, 1967)
Przedstawia leżącego pod drzewem diabła czytającego książkę, za nim w głębi stojący na palenisku kocioł ze znajdującymi się w nim ludźmi. Napis z prawej strony: Ex Libris, u dołu cyrylicą: Semena Ivenskogo.
Na odwrociu nazwisko aut., technika graf., miejsce wyd. i data.