Ex Libris Dr Hans Laut [Edward Kuczyński]. - Kuczyński, Edward (1905-1958) (1956)
Przedstawia na pierwszym planie leżący wśród roślinności kamień z wyrytym napisem: Alles Vergängliche Ist Nur Ein Gleichnis. Niżej na prostokątnej tablicy napis: Ex Libris Dr Hans Laut. W tle zagajnik i człowiek pracujący na polu.