Ex Libris WBP w Gdańsku. 70 Rocznica Śmierci Josepha Conrada W. Samp. - Samp, Wawrzyniec (1939- ). (1990)
Fragment panoramy Gdańska zalewanej przez wysoką falę, u której podnóża znajduje się półka z książkami, na tle której umieszczono portret Josepha Conrada. Niżej z dwóch stron napis, po lewej: 70 Rocznica Śmierci Josepha Conrada, a po prawej: Ex Libris WBP w Gdańsku.