Ex Libris WBP w Gdańsku. 70 Rocznica Śmierci Josepha Conrada - Samp, Wawrzyniec (1939- ).; Wojewódzka Biblioteka Publiczna (Gdańsk). ([Gdańsk], 1990)
Fragment panoramy Gdańska zalewanej przez wysoką falę, u której podnóża znajduje się półka z książkami, na tle której umieszczono portret Josepha Conrada. Niżej z dwóch stron napis, po lewej: 70 Rocznica Śmierci Josepha Conrada, a po prawej: Ex Libris WBP w Gdańsku.
Miejsce wyd. wg. działalności aut. Sygn. aut. ołówkiem pod kompoz.