Ex Libris Konrad Chojnowski - Feilhauer, Henryk (1942-1999).; Chojnowski, Konrad ([Miejsce nieznane], 1998)
U dołu, na pierwszym planie śmierć z kosą, obok postacie ludzkie zawinięte jakby w całuny. Pośrodku, nad nimi młyn wodny nad rzeką, a u góry wśród obłoków siedzące pod dużym parasolem trzy postacie - dwie kobiety i mężczyzna. U dołu napis: Ex Libris Konrad Chojnowski. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1970-2000.