List okolny do marszałków Pospolitego ruszenia Departamentów [Inc.:] Konfederacya Generalna Królestwa Polskiego na posiedzeniu Rady swoiey Generalney dnia 20. Miesiąca i roku teraźnieyszych odbytém, uchwaliwszy w walnéy potrzebie swoiéy Oyczyzny pospolite Ruszenie dla obrony granic Kraiu od napadu nieprzyiacielskiego [...] : [Dan w Warszawie dnia 24. Miesiąca Grudnia 1812 / Józef Xiąże Poniatowski]. - Poniatowski, Józef (książę ; 1763-1813) (s.n., 1812)
Druk ulotny - list okólny do marszałków pospolitego ruszenia, z 24 grudnia 1812.