Bibliothekzeichen Valerie Brettauer Triest 1898 Rast' Ich So Rost' Ich - Behrens, Wilhelm (1860-1904).; Brettauer, Valerie ([Nürnberg], 1898)
Przedstawia w obramowaniu z kwiatów wnętrze z fortepianem, niżej putto siedzący na książkach grający na mandolinie. U góry na wstędze dewiza: Rast' Ich So Rost' Ich. Napis u dołu w ozdobnej rokokowej ramie: Bibliothekzeichen Valerie Brettauer. Sygn. aut. w obrębie kompoz.
Miejsce wyd. ołówkiem na odwrocie, skrót nazwy ryty na ekslibrisie "Nbg".
Keywords: Ekslibrisy -- Niemcy -- 19 w