Obowiązkiem każdego wspomóc bliźniego - Polski Czerwony Krzyż (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1946)
Cegiełka na PCK o wartości 20 zł. Kolor czerwony.
Keywords: Polski Czerwony Krzyż -- 1945-1970 -- druki ulotne; Cegiełki (druki ulotne) -- 1945-1990.; Druki ulotne -- 1945-1970.