Ex Libris Dr Hans Laut E. K. - Kuczyński, Edward (1905-1958) (1957)
Przedstawia w owalnej ramie portret Jana Sebastiana Bacha, okolony gałązkami: laurową i dębową, przepasany wstęgą z napisem J. S. Bach. U dołu portretu monogram aut. Na ramie u góry napis: Ex Libris Dr Hans Laut. Poniżej podobizny umiesczony jest zapis nutowy z fragmentem utworu muzycznego.