Ex Libris Dr Hans Laut - Kuczyński, Edward (1905-1958).; Laut, Hans. ([S.l., 1957)
Przedstawia w owalnej ramie portret Jana Sebastiana Bacha, okolony gałązkami: laurową i dębową, przepasany wstęgą z napisem J. S. Bach. U dołu portretu monogram aut. Na ramie u góry napis: Ex Libris Dr Hans Laut. Poniżej podobizny umiesczony jest zapis nutowy z fragmentem utworu muzycznego.
Na odwrocie czerwonym tuszem pieczątka z nazwiskiem aut. i techniką graf. Data wg bibliografii.
Edward Kuczyński (1905-1958) : grafika - ilustracja - ekslibrisy / Jan Kotłowski. - Toruń, 1998
Dostępne również w postaci elektronicznej.