[Afisz teatralny. Incipit] Danziger Theater : Sonntag, den 22. August 1830 : Die Hochzeit des Figaro : Eine Große komische Oper in 3 Aufzügen, aus dem Französischen : Musik von W. Mozart. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1830)
Afisz przedstawienia "Die Hochzeit des Figaro. Eine Große komische Oper in 3 Aufzügen" z muzyką Wolfganga Amadeusa Mozarta.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Mozart, Wolfgang Amadeus -- (1756-1791). -- plakaty; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne