Ratusz Głównomiejski - próbny montaż hełmu wieży na Oruniu [!] - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986). ([Gdańsk], 1949)
Przedstawia próbny montaż wieży Ratusza Głównego Miasta na placu budowy w gdańskiej dzielnicy Orunia, 1949 r.
Tyt. główny i data na pierwszej karcie teki, tyt. zdjęcia nadany przez fotografa na rewersie.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Ratusz Głównego Miasta (Gdańsk, Polska) -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie