[Dom ryglowy i kościół św. Trójcy w Gdańsku] / Stan. - Staniszewski, Leon (1904-1979) (1949)
Przedstawia widok na ul. Św. Trójcy w Gdańsku z widocznym domem ryglowym i fragmentem ściany kościoła św. Trójcy.