[Dom ryglowy i kościół św. Trójcy w Gdańsku] - Staniszewski, Leon (1904-1979). ([Gdańsk], 1949)
Przedstawia widok na ul. Św. Trójcy w Gdańsku z widocznym domem ryglowym i fragmentem ściany kościoła św. Trójcy.
W prawym dolnym rogu sygnatura autora i data dzienna: 18.8.1949 r. Miejsce powstania według tematu. Tytuł nadany przez katalogującego.
Pseudonim artysty, właściwa nazwa: Leon Staniszewski.
Keywords: Kościół Świętej Trójcy (Gdańsk, Polska) -- w sztuce