Św. Józef - szczególny nauczyciel uczestnictwa w mesjańskiej misji Chrystusa / Waldemar Seremak. - Seremak, Waldemar (1953- ).
1. Istota mesjańskiej misji Chrystusa. 2. Zasadność przypisania św. Józefowi tytułu "szczególnego nauczyciela uczestnictwa w mesjańskiej misji Chrystusa". 3. Kontemplacja oblicza św. Jozefa i naśladowanie jego cnót jako warunek owocnego uczestnictwa chrześcijan w mesjańskiej misji Jezusa Chrystusa. 4. Pilna potrzeba dostrzeżenia na początku III tysiąclecia w św. Józefie szczególnego nauczyciela uczestnictwa w mesjańskiej misji Chrystusa.