Książka Jerzego Krama - Jarnuszkiewicz, Jerzy (1919-2005).; Kram, Jerzy (1916-1995). ([Miejsce nieznane], 1943)
W prostokątnym obramowaniu o zaokrąglonych narożnikach, biegnący Satyr, w tle gwiazdy. U dołu napis: Książka Jerzego Krama.
Na odwrocie nazwisko artysty, nazwa techniki graficznej i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 20 w