Danizg: Rathhausthurm - Tegetmeyer, Ferdinand (1844-1912). ([Niemcy], 1870)
Przedstawia widok na Długi Targ w Gdańsku z bryłą Ratusza Głównego Miasta widziany od strony Zielonej Bramy.
Miejsce wydania na podstawie działalności autora i języka dokmentu.
Data powstania na podstawie działalności autora i techniki.
Na odwrocie zadruk tekstem w języku niemieckim i fragment ilustracji.
U dołu pod kompozycją tytuł przedstawienia.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce