[Ekslibris Petrauskas Tonny] : Gyvuliu Draugas Ex Libris / G. B. - Bagdonavičius, Gerardas (1901-1986) (1940)
Na tle słońca kobieta z trąbką myśliwską w jednej ręce i dzbanem z wodą w drugiej, koło niej fruwają ptaki. Obok niej stoją pies z jednej strony, a koń z drugiej. Niżej znajduje się napis: Gyvuliu Draugas Ex Libris, niżej trzy gęsi i kury. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.