Ex Libris jana grabowskiego / eg. - Grabowski, Edward (1904-1966) ([wydawca nieznany], 1963)
Na pierwszym planie skrzyżowane pędzle, za nimi mężczyzna z otwartą książką, w tle drzewa, pociąg, kościół i dom, napis: Ex Libris jana grabowskiego. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem autograf artysty i data.