Opatrzność Boska w życiu narodu i człowieka na kartach najstarszej kroniki ruskiej / Franciszek Sielicki. - Sielicki, Franciszek (1923-2001)
1. Bóg Panem narodów. 2. Nowy sens życia i śmierci. 3. Bóg nagradza i karze. 4. Opieka aniołów i świętych.