Opatrzność Boska w życiu narodu i człowieka na kartach najstarszej kroniki ruskiej - Sielicki, Franciszek (1923-2001). (1993)
1. Bóg Panem narodów. 2. Nowy sens życia i śmierci. 3. Bóg nagradza i karze. 4. Opieka aniołów i świętych.
Tytuł nagłówkowy.
Materiały z sympozjum zorganizowanego w dniach 8-10 marca 1988 r. przez Instytut Ekumeniczny Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego.
Keywords: Povest' vremennyh let; 1001-1100; 1101-1200; Chrześcijaństwo; Opatrzność Boża; Historiografia ruska; Ruś Kijowska; Artykuł z pracy zbiorowej