Bilder von dem Nogat-Eisgang und der Ueberschwemmung am Sonntag Palmarum den 25. 3. 1888 Photographie von F. Schwarz. - Schwarz, Ferdinand Peter (1852-1927) (1888)
32 fotografie przedstawiają skutki powodzi z 25. 03. 1888 r. na Żuławach Elbląskich w miejscowościach: Malbork (niem. Marienburg), Kałdowo (niem. Caldowe), Piaski (niem. Sandhof), Janówka (Jonasdorf), Ząbrowo (niem. Sommerau), Kaczynos (niem. Katznase), Stare Pole (niem. Altefelde), Mojkowo (niem. Möskenberg) oraz niem. Moosbruch.