Ex Libris Gustawa Morcinka - Zgaiński, Stanisław (1907-1944).; Morcinek, Gustaw (1891-1963). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1937)
Prostokąty ułożone w kształt przydrożnego krzyża, na daszku napis: Ex Libris, pośrodku górnik z kilofem przy pracy i napis: Gustawa Morcinka, po bokach z lewej drewniany kościółek, po prawej kominy fabryczne. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko autora, data według podanej bibliografii.
Strona Ekslibris polski, dostęp 03.10.2018
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1900-1945.