Gdańsk - Uklejewski, Janusz (1925-2011). (Gdynia, 1984)
Przedstawia tablicę pamiatkową przy ulicy Mariackiej 36 wmurowaną w 1984 roku na cześć Józefa i Mieczysława Czyżewskich oraz prowadzonej przez nich drukarni polskiej.
Tytuł reką autora na rewersie.
Data na podstawie przedstawienia.
Autor według pieczątki na rewersie.
Keywords: Ulica Mariacka (Gdańsk, Polska) -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk