Ex Collectione Ludvik Feigl R. Mękicki. - Mękicki, Rudolf (1887-1942) (1910)
W ozdobnej ramce, u góry w ramkach dwa widoczki, po lewej stronie zamek, po prawej miasto. Niżej bogato zdobione drewniane przedmioty: laska, kubek, talerz i świecznik, obok z lewej strony napis: Ex Collectione, u dołu: Ludvik Feigl. Nazwisko aut. i data ryte w obrębie kompoz.