Ex Libris Marii Dawskiej / H. Pawlikowska. - Pawlikowska, Halina (1931-2013) ([wydawca nieznany], 1968)
Motyw linearnych sieci rozwianych na wietrze, u dołu napis: Ex Libris Marii Dawskiej. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artystki i data.