Arminda Rumina Ex - Libris : Espalhai Por Toda A Parte, Educação Ciencia E Arte / Alfredo Candido. - Candido, Alfredo (1879-1960) (1916)
W podwójnej ramce kogut stojący na stercie książek, na grzbiecie których napis: Arminda Rumina, niżej kura i kurczęta między otwartymi książkami, w głębi szpaler drzew i świecące słońce. U dołu na wijącej się szarfie napis: Espalhai Por Toda A Parte, Educação Ciencia E Arte, pod ramką napis: Ex - Libris, niżej nazwisko rytownika: J. Bastos Silva Gr. Nazwisko aut. w obrębie kompoz.