Johannes Godofredus a Diesseldorff S. Casar Majest Comes Palatii et Civitatis Gedanensis Praeconsul. - Bernigeroth, Johann Martin (1713-1767). (Leipsig, 1745)
Przedstawia portret w ujęciu 3/4 na tle biblioteki Johann Gottfried von Diesseldorf (1668-1745).
U dołu kompozycji tytuł.
U dołu kompozycji po prawej sygnatura autora i miejsce powstania.
Czas powstania na podstawie biografii portretowanego i działalności autora.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 18 w