[Winieta do angielskiego wydania Pana Tadeusza Adama Mickiewicza] St. O. Chrostowski. - Ostoja-Chrostowski, Stanisław (1900-1947) (1930)
Przedstawia czako ułańskie, szablę oplecioną wstęgą, parę gołębi i bukiet kwiatów.