Stanisław Mieroszowski, Ordynat Mysłowski, Vice - Prezes Towarzystwa Dobroczynności, jeden z pierwszych założycieli w r. 1816 tegoż Towarzystwa / Marcin Salb. - Salb, Marcin; Salb, Marcin (Litografia "Czasu" Marcina Salba w Krakowie, 1865)
Przedstawia popiersie prawie profilem w lewo Stanisława Mieroszowskiego, głowa niemal na wprost, pochylona lekko.