Marta i Maria (Łk 10, 38-42) - Kudasiewicz, Józef (1926-2012). (1984)
1. Kontekst i charakterystyka literacka perykopy. 2. Analiza egzegetyczna. 3. Konkluzje teologiczne.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Maria z Betanii -- (postać biblijna); Marta -- (święta); Biblia; Artykuł z pracy zbiorowej; Analiza i interpretacja