Andreas Gnospius Gedani Ad SS. Trinitatis Aedem V.D.M. Natus MDCXXXIII D. XVI Iun. Denatus MDCCII D. XXVI Iun. - Böcklin, Johann Christoph (1657-1709). ([Leipzig], 1702)
Przedstawia portret w półpostaci Andreasa Gnospiusa (1632-1702), gdańskiego pastora.
W lewym dolnym rogu kompozycji sygnatura autora: Joh. Chr. Böcklin Sculp.
Wokół portretu owalne obramienie z tytułem. Poniżej portretu w polu kompozycji inskrypcja dedykacyjna.
Data powstania według biografii portretowanego i działalności autora.
Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Portrety -- 18 w; Grafika -- Niemcy -- 18 w