[Beginn der Zuschüttung des Heckergrabens am Holzraum aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (odb. Karol Nowaliński], 1986)
Przedstawia na pierwszym planie zasypywanie kanału Heckergraben, w głębi kamienice przy ul. Am Holzraum, 20. 06. 1928 r.